Idag öppnar Starbucks för första gången i Stockholm city

Textstorlek

Skriv ut

Idag öppnar Starbucks för första gången i Stockholm city

Idag kl.7.30 slog Starbucks upp portarna på Centralstationen i Stockholm och öppnar sin första butik någonsin innanför Stockholms tullar. Den nya butiken ligger i norra hallen och drivs av SSP. Detta är den sjätte Starbucks-butiken som öppnar i Sverige.

- Kaffemarknaden fortsätter att växa i Sverige där Starbucks för många kaffeälskare har en given plats. Att öppna i Stockholms innerstad känns därför som ett naturligt nästa steg”, säger Lars Edengréen, vd på SSP Sweden.

- När Starbucks nu öppnar i hjärtat av Stockholm tillsammans med SSP kan vi erbjuda gott kaffe där våra kunder förväntar sig att vi ska vara – vare sig de är på väg till jobbet, på resande fot eller gör ärenden nere på stan”, säger Arjan Oudejans, Starbucks director for licensed stores EMEA. ”Starbucks har alltid handlat om att skapa möten med kunder och vi inspireras av den lokala kulturen för att skapa en mer betydelsefull upplevelse för våra gäster i butiken, avslutar Lars Edengréen.

För att fira öppningen har Starbucks samarbetat med konstnätverket Young Art och fotografen Johanna Åkerberg Kassel i en speciellt framtagen utställning. Kassels verk är en hyllning till Stockholm med betoning på närheten till naturen, havet och stadens puls. Motiven visades upp på VIP-eventet, kvällen innan öppningen, som också bjöd på provsmakning av Starbucks breda kaffesortiment.

Inför öppningen anordnades också en skattjakt. Starbucks-muggar placerades på symboliska platser i Stockholm, såsom vid Evert Taube-statyn på Riddarholmen och inne på Centralstationen. Starbucks-muggarna innehöll biljetter till VIP-eventet som löstes ut mot att dela inbjudan med hashtaggen #StarbucksStockholm i sociala medier.

- Vi är mycket glada och stolta att Starbucks äntligen kommer till Centralstationen i Stockholm. Jernhusen vill erbjuda besökare och resenärer bra service med bra kvalité, och Starbucks står för båda dessa egenskaper. Centralstationen är en naturlig plats för en första etablering av ett varumärke i Stockholm då man kommer i kontakt med väldigt många människor. Varje dag har vi cirka 250 000 gäster på stationen som efterfrågar olika typer av service. Starbucks blir ett utmärkt komplement till vårt utbud på stationen, säger Kerstin Gillsbro, vd Jernhusen.


.

| Fler

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste Nyheter

Populära taggar

Följ oss