Apoteket AB utser första franchisetagaren

Textstorlek

Skriv ut

Apoteket AB utser första franchisetagaren

Den första franchisetagaren i Apoteket AB är nu utsedd. Thomas Carlsson är den person som skriver in sig i historieboken. Thomas Carlsson arbetar på Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan i Uppsala och tar över samma apotek i dag, den 1 oktober.

Apoteket AB ska i en första fas driva 50 apotek över hela landet i franchise-form. Rekrytering av fler franchisetagare är i full gång.

– Vi är självklart mycket glada över att Thomas Carlsson har tackat ja till att bli Apotekets första franchisetagare, säger Ulrika Eriksson, direktör för Marknad & Sortiment i Apoteket AB.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få det här förtroendet, och visst är det extra spännande att vara den person som inleder Apotekets satsning på franchise. Min ambition är att tillsammans med mina medarbetare fortsätta att ta hand om våra kunder på det allra bästa sättet, erbjuda attraktiva hälsotjänster som Apotekets Hälsokoll och anpassa sortimentet efter våra kunders önskemål, säger Thomas Carlsson.

Enligt Ulrika Eriksson är rekryteringen av franchisetagare i full gång och inom kort väntas än fler franchisetagare bli offentliggjorda.

– Vi söker fler affärsinriktade personer som vill driva eget företag i franchiseform, med Apotekets beprövade koncept och starka varumärke som grund, och vi letar efter ledare som brinner för arbete med hälsa och läkemedel. Jag ser fram emot att inom kort berätta om fler nya franchise-tagare, säger Ulrika Eriksson.

– Apoteket erbjuder franchisetagare att arbeta under ett välkänt och etablerat varumärke och få tillgång till ett inarbetat sortiment med spännande egna märkesvaror. Jag är övertygad om
att våra två olika driftsformer kommer att leda till ökad kunskap och engagemang hos våra medarbetare och en större lyhördhet för vad kunderna efterfrågar, säger Ulrika Eriksson.

| Fler

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Mer om Apoteket AB

Senaste Nyheter

Populära taggar

Följ oss